Blog

„Otto Barbarul” intră în cinematografe

septembrie 22, 2021 înStiri

„Otto Barbarul”, lungmetrajul de debut al Ruxandrei Ghițescu, va putea fi văzut începând de vineri, 24 septembrie, în cinematografe.

„Premiera în cinema a lui Otto este un vis la care, în pandemie, nu am îndrăznit să sper. Otto Barbarul este un film gândit și realizat pentru experiența privitorului într-o sală de cinema, o experiență imersivă, la care am lucrat în detaliu pe sunet, muzică și imagine. Este o mare bucurie ca  filmul să ajungă la public astfel. Cum filmul nostru deschide o portiță către lumea atât de complicată a vârstei adolescenței,  campania celor de la depreHUB vine să acompanieze demersul nostru prin deschiderea unui dialog menit să ducă la conștientizarea problemelor emoționale ale vârstei și soluțiile și sprijinul pe care îl putem găsi pentru prevenirea alunecării în zone mai întunecate”, spune regizoarea Ruxandra Ghițescu.

Distins anul acesta la TIFF cu Premiul pentru cel mai bun lungmetraj în cadrul Zilelor Filmului Românesc, „Otto Barbarul” va rula, în prima săptămână, în cinematografele din București (Cinema Elvire Popesco, Cinema Europa, Cinema Muzeul Țăranului, Cinema Union, Happy Cinema), Bistrița (Cinema Dacia), Brașov (Centrul Cultural Reduta), Cluj (Cinema Arta, Cinema Victoria), Craiova (Cinema Patria), Iași (Cinema Ateneu), Lugoj (Cinema Bela Lugosi), Oradea (Cinema Palace), Pitești (Cinema Trivale), Sibiu (Cinema Arta, Cine Gold) și Târgu Mureș (Cinema Arta).

Spectatorii se vor putea întâlni cu echipa filmului la proiecțiile speciale de la:

București, Cinema Elvire Popesco – marți, 21 septembrie, ora 20:30

Craiova, Cinema Patria – sâmbătă, 25 septembrie, ora 19:00

Iași, Cinema Ateneu – luni, 27 septembrie, ora 20:00

București, Grădina cu filme, joi, 30 septembrie.

Filmul surprinde momentul din viața unui adolescent punk, de 17 ani, în care acesta se confruntă cu pierderea iubitei sale și îi are în distribuție Marc Titieni, Adrian Titieni, Ioana Bugarin, Ioana Flora, Mihaela Sîrbu, Iulian Postelnicu, Ana Radu, alături de regretatul Constantin Drăgănescu.

„Ghițescu realizează un portret tandru, care nu e lipsit de surprize și bucăți spectaculoase de actorie“, scria Georgiana Mușat (Acoperișul de sticlă) despre filmul produs de Alien Film în coproducție cu Polar Bear și Alien Films Entertainment.

„Otto Barbarul”, a cărui scenariu și regie sunt semnate de Ruxandra Ghițescu, a avut premiera mondială în competiția oficială a celei de-a 26-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Sarajevo. Ana Drăghici semnează imaginea, iar Dana Bunescu montajul. Producătorii filmului sunt Iuliana Tarnovețchi și Oana Prața, iar Anda Ionescu este producător delegat. Compania Reason8 Films se ocupă de vânzările internaționale ale filmului iar Freealize este distribuitorul național.

Producția este realizată cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei și al Eurimages, co-finanțată de Shelter Prod., cu sprijinul Taxshelter.be & ING și al Programului Europa Creativă al Uniunii Europene, în colaborare cu Societatea Română de Televiziune, co-finantată de Orkla Foods România, North Macedonia Film Agency, Expur SA și Multi Media Est, sponsorizată de Computaris Romania, Tremend Software Consulting și Krautz Production.

Mai multe informații găsiți și pe https://www.facebook.com/OttoBarbarul sau https://www.instagram.com/otto.barbarul.

Trailerul poate fi urmărit pe: https://youtu.be/xTca8PqB83g.

  Evenimente
  Dum 24

  Nr. 1 Revista Amfiteatru

  septembrie 27, 2019 @ 19:00 - decembrie 30, 2021 @ 22:31
  Dum 24

  Nr 16. Revista Amfiteatru

  februarie 8, 2021 @ 08:00 - februarie 8, 2022 @ 17:00
  Dum 24

  Nr. 17 Revista Amfiteatru

  februarie 8, 2021 @ 08:00 - februarie 8, 2022 @ 17:00
  Dum 24

  Nr. 18 Revista „Amfiteatru”

  martie 31, 2021 @ 00:00 - octombrie 8, 2022 @ 23:59
  Dum 24

  O istorie a circului

  septembrie 9, 2021 @ 00:00 - martie 19, 2023 @ 23:59