Blog

Începe noua stagiune la Centrul Cultural LUMINA

septembrie 1, 2022 înStiri

Duminică, 4 septembrie, de la ora 19.00, la Centrul Cultural LUMINA începe noua stagiune. Spectatorii sunt invitați la spectacole relevante, de cel mai înalt nivel, care pun în valoare artiști importanți din București.

Stagiunea teatrală 2022-2023 începe sub semnul celui mai mare autor de comedii din toate timpurile: Jean-Baptise Poquelin Molière (1622-1673), de la a cărui naștere se împlinesc, anul acesta, 400 de ani. În Anul Molière, sărbătorit în Europa și în special în Franța pe tot parcursul anului, și noua stagiune de la Centrul Cultural LUMINA se deschide cu „Școala nevestelor”, o comedie socială și antisocială, în direcția de scenă a lui Victor Ioan Frunză și scenografia semnată de Adriana Grand, programată și pe 8 septembrie, de la aceeași oră. Distribuția este alcătuită din actorii Adrian Nicolae, Tudor-Cucu Dumitrescu, Ana Crețu, Alexandru Pavel, Codrin Boldea și Voicu Aaniței.

Programul primei luni de toamnă cuprinde, pe 11 septembrie, și un spectacol cu o piesă scrisă de Kenneth Lonergan, unul dintre cei mai importanți dramaturgi americani contemporani. „Tinerețea noastră”, în care îi puteți urmări pe Alexandru Pavel, Tudor Cucu-Dumitrescu și Ana Crețu, vorbește despre sfârșitul copilăriei, artefactele inocenței și prim pas spre maturitate.

„Liliom. Viața și moartea unui vagabond” de Molnár Ferenc, cu o problematică și mai amplă, readuce în prim-plan povestea scrisă de cunoscutul dramaturg maghiar, invitându-i pe spectatori la o incursiune în zonele nevăzute ale sufletului omenesc. Pe lângă artiști consacrați, din distribuție fac parte și unii dintre cei mai tineri actori ai momentului, aflați la începutul carierei. Așadar, în spectacolul pus în scenă de Victor Ioan Frunză, în decorul și costumele create de Adriana Grand, spectatorii îi vor putea vedea pe 15 septembrie, de la ora 19.00, pe George Costin, Ana Crețu, Mirela Zeța, Alexandru Pavel, Codrin Boldea, Tudor Cucu Dumitrescu, Adrian Ban, Visarion Udatu, Sami Al-Tawel, Ioana Neacșu, Ioana Nicolae, Iza Radu și Flavia Martac.

Biletele se pot achiziționa de aici: www.bilet.ro

La toate reprezentațiile vă așteaptă și volumele editate în BIBLIOTECA DE ARTE, începând din anul 2019. Cea mai recentă apariție este, și ea, o carte publicată în premieră în România: „Zboruri de legătură. Rémy Charest în dialog cu Robert Lepage”.

De la standul de la Romexpo, Pavilion C3, se pot achiziționa toate lucrările tipărite în BIBLIOTECA DE ARTE: „Opere” de Georg Büchner; „Viața mea” de Isadora Duncan, „Întoarceri în timp. Memorii” de Arthur Miller, „Pentru un teatru al umanului” de Giorgio Strehler, „Despre actorie” de Laurence Olivier și „O istorie a circului” de Pascal Jacob. Volumele se pot cumpăra și din librăriile Cărturești. De asemenea, se pot comanda online aici: https://luminacultura.ro/comanda-carti/.

În noua stagiune publicul este așteptat și la cea mai recentă expoziție organizată de Centru Cultural LUMINA. Realizată la sfârșitul anului trecut, aceasta se intitulează „Memorie II”, prezintă fotografii de teatru semnate de Adriana Grand și se poate vizita în continuare tot la ROMEXPO, Pavilion C3.

  Evenimente
  lun 02

  BIBLIOTECE DE ARTE vă invită în lumea celebrului Robert Lepage

  mai 18, 2022 @ 00:00 - noiembrie 25, 2023 @ 23:59
  lun 02

  “Viața mea dublă” de Sarah Bernhardt

  februarie 7, 2023 @ 00:00 - august 16, 2024 @ 23:59