Blog

Festivalul „Romania Rocks” începe sub semnul Ninei Cassian

octombrie 15, 2020 înStiri

Festivalul literar româno-britanic ROMANIA ROCKS va începe sâmbătă, 17 octombrie, cu proiecția filmului documentar „Distanţa dintre mine şi mine/ The Distance Between Me and Me”, un portret captivant al poetei Nina Cassian, una dintre cele mai cunoscute femei din literatura română, care a supraviețuit istoriei protejându-se cu propria sa artă, anunță Institutul Cultural Român. Un fascinant artist evreu versatil, a cărui viață a fost o luptă până la moarte între etică și estetică, își păstrează credința copilărească în basme și libertarea interioară în timpul fascismului, comunismului și a unui exil nedorit în capitalism.

Regizat de Mona Nicoară și Dana Bunescu, după o idee de Ada Solomon, documentarul analizează fricțiunea dintre memoria individuală și arhivele oficiale, între realitatea noastră actuală și narațiunile pe care le construim despre trecut. La Gala Premiilor Gopo din iunie 2020, a fost distins cu Premiul pentru Cel mai bun film documentar.

ROMANIA ROCKS, o inițiativă a ICR Londra, cuprinde nume de rezonanță în literaturile celor două țări și o serie de evenimente ce își propun să aducă literatura română mai aproape de publicul cititor din întreaga lume.

Proiecția are loc la sediul ICR Londra din 1 Belgrave Square, în prezența unui public restrâns, și care s-a înregistrat în prealabil.

Programul festivalului este disponibil la www.icr-london.co.ukwww.icr.ro și www.eurolitnetwork.com.

Canalele social media: @RCILondon @eurolitnet #RomaniaRocks.

  Evenimente
  lun 02

  BIBLIOTECE DE ARTE vă invită în lumea celebrului Robert Lepage

  mai 18, 2022 @ 00:00 - noiembrie 25, 2023 @ 23:59
  lun 02

  “Viața mea dublă” de Sarah Bernhardt

  februarie 7, 2023 @ 00:00 - august 16, 2024 @ 23:59