Volumul „Pentru un teatru al umanului” de Giorgio Strehler - Lumina Cultura

Loading Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Volumul „Pentru un teatru al umanului” de Giorgio Strehler

septembrie 7, 2020 @ 08:00 - septembrie 7, 2021 @ 17:00

Volumul „Pentru un teatru al umanului” de Giorgio Strehler

Volumul „Pentru un teatru al umanului. Reflecții, dialoguri, note de lucru” de Giorgio Strehler, postfațat de George Banu, este publicat de Editura Centrului Cultural LUMINA, în traducerea semnată de Irina Cerchia, în BIBLIOTECA DE ARTE, Seria Amfiteatru.

„Un gest modest, dar profund, de iubire pentru viață, care, prin teatru, arde pe scenele din lumea întreagă”. Iată cum își prezintă autorul propria carte.

Publicată în premieră în România la 100 de ani de la nașterea unuia dintre cei mai importanți creatori de teatru din toate timpurile, Pentru un teatru al umanului este o mărturie de credință și o incursiune într-un laborator în care s-au născut creații rămase în istorie. Document unic pentru devenirea artelor spectacolului, celebrul volum al regizorului care a întemeiat Piccolo Teatro la Milano face parte din biblioteca fundamentală a omului de teatru.

„Nu sunt credincios. Dar cred în acest teatru «angajament» imperativ cu viața și cu ceilalți, cred în acest teatru unitar, în acest teatru care e scindare de sine și dar absolut. Cred în teatrul care se face «pe scenă» pentru ceilalți și cu ajutorul celorlalți. Și nici concepția mea despre teatru nu e «veselă», ci atentă, severă, exclusivă, dureroasă în aspirația ei la ordine, la cinste, la adevăr. Și dureroasă, se înțelege, și în râs”, scria regizorul.

Detalii

Începere:
septembrie 7, 2020 @ 08:00
Se termină:
septembrie 7, 2021 @ 17:00
Eveniment Categories:
, ,
    Evenimente
    mie 17

    “Viața mea dublă” de Sarah Bernhardt

    februarie 7, 2023 @ 00:00 - august 16, 2024 @ 23:59