Volumul „Întoarceri în timp. Memorii” de Arthur Miller - Lumina Cultura

Loading Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Volumul „Întoarceri în timp. Memorii” de Arthur Miller

septembrie 7, 2020 @ 08:00 - septembrie 7, 2021 @ 17:00

Volumul „Întoarceri în timp. Memorii” de Arthur Miller, apare pentru prima oară în România, la Editura Centrului Cultural LUMINA, în BIBLIOTECA DE ARTE. Traducerea este semnată de Dan Mateescu, Ioana Stamatescu, Marian Mierlă și Fabiola Popa. Ediția este coordonată de Adrian Solomon. Lucrarea face parte din Seria Amfiteatru, coordonată de criticul de teatru Monica Andronescu.

Carte-document, „Întoarceri în timp. Memorii” reprezintă mărturia cunoscutului scriitor american Arthur (1915-2005), „clasic al modernității”, cunoscut în lumea întreagă pentru piese ca „Toți fiii mei”, „Moartea unui comis-voiajor” (Premiul Pulitzer în 1949, considerată una dintre cele mai bune piese de teatru americane din secolul XX) sau „Vrăjitoarele din Salem”. Rememorându-și destinul, dramaturgul privește înapoi într-o vastă lucrare memorialistică, făcând astfel o încercare de a înțelege trecutul, de a se înțelege și, după cum mărturisește, de a explica o epocă tulbure, neocolită de violențe și inechități. Cartea sa este lunga confesiune a unui creator și a unui om confruntat cu multiple dileme, care a devenit unul dintre cei mai importanți scriitori din secolul său, semnând 22 de piese de teatru, precum și o mulțime de scenarii, povestiri și eseuri.

Crescut în Harlem în anii 1920-1930, îmbrățișând cauzele stângii în timpul Marii Depresiuni și repurtând victorii pe mai multe fronturi, Arthur Miller explică un fel de a scrie teatru și un fel de a trăi, încercând să-și înțeleagă epoca. Aceasta înseamnă și o mulțime de personalități importante pentru destinul său. Printre ele, artiști precum Marilyn Monroe, Elia Kazan sau Laurence Olivier.

Citite astăzi, într-un secol în care arta lui continuă să intereseze creatorii de teatru și film din întreaga lume, memoriile lui Arthur Miller invită la reflecție și introspecție.

Detalii

Începere:
septembrie 7, 2020 @ 08:00
Se termină:
septembrie 7, 2021 @ 17:00
Eveniment Categories:
, ,
    Evenimente
    lun 20

    “Viața mea dublă” de Sarah Bernhardt

    februarie 7, 2023 @ 00:00 - august 16, 2024 @ 23:59