Eveniment - „Opere” de Buchner

Loading Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

„Opere” de Buchner

noiembrie 10, 2019 @ 19:00 - decembrie 5, 2020 @ 21:30

Volumul „Opere” de Georg Büchner, primul din Seria Thalia, editată în cadrul proiectului Biblioteca de Arte, cuprinde cele trei piese scrise de cunoscutul dramaturg german din secolul al XIX-lea: „Moartea lui Danton”, „Leonce și Lena”, „Woyzeck”, în traducerea lui Victor Scoradeț. Aceasta este prima traducere nouă tipărită în volum la peste cincizeci de ani de la ultima ediție în limba română și ea îi oferă cititorului acces la lumea, și azi provocatoare, a unuia dintre cei mai montați dramaturgi clasici.

Beneficiind de aparat critic și cuprinzând texte însoțitoare semnate de Victor Scoradeț și Romanița Constantinescu, ce îi oferă cititorului informații  și comentarii necesare pentru înțelegere textelor în secolului XXI, volumul cuprinzând noua traducere în limba română a operei lui Georg Buchner constituie un gest recuperator necesar într-o cultură în care biblioteca scrierilor fundamentale din dramaturgia universală prezintă în continuare lacune majore.

„Büchner întruchipează specia nespus de rară a revoluționarului critic, a reformatorului reflexiv, prudent, fără patetism. Cu onestitatea unei naturi lucide și dubitative, Georg Büchner nu crede în soluțiile simple sau logice la îndemână, în promisiunile amăgitoare de bine, chiar și atunci când vin din partea a ceea ce tocmai trece drept rațiune.” (Romanița Constantinescu)

Detalii

Începere:
noiembrie 10, 2019 @ 19:00
Se termină:
decembrie 5, 2020 @ 21:30
Eveniment Categories:
, ,
Sit web:
https://luminacultura.ro/

Loc de întâlnire

Organizator

    Evenimente
    mie 17

    “Viața mea dublă” de Sarah Bernhardt

    februarie 7, 2023 @ 00:00 - august 16, 2024 @ 23:59