O istorie a circului - Lumina Cultura

Loading Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

O istorie a circului

septembrie 9, 2021 @ 00:00 - martie 19, 2023 @ 23:59

Volumul „O istorie a circului” de Pascal Jacob, editat în condiții grafice deosebite, le propune cititorilor din România o călătorie unică într-un univers fascinant. Prima istorie a acestei arte publicată în țară noastră, lucrarea face parte din Seria Artes Mundi din cadrul proiectului BIBLIOTECA DE ARTE.

Sinteză care urmărește evoluția unei lumi de o bogăție nebănuită, în permanentă mișcare, cartea trasează liniile principale dintr-o istorie ilustrată spectaculos, pornind de la cele mai vechi forme și ajungând la formele contemporane.

În secolul XXI, o carte pentru toți cei dispuși să-și redescopere sufletul de copil, „O istorie a circului” de Pascal Jacob invită la reflecție despre sensurile artei în comunitate, precum și despre relația centru/margine într-un domeniu care caută neîncetat căi de a ajunge la comunități cât mai diverse și la cât mai mulți oameni.

Pascal Jacob este autorul a peste 30 de volume semnificative despre artele circului și istoria lor. Dintre lucrările sale, amintim: Le cirque. Du théâtre équestre aux arts de la piste;  Le cirque, voyage vers les étoiles; Le cirque. Un art à la croisée des chemins; Paris en pistes, une histoire du cirque dans la ville lumière; Les nouveaux nez; Les clowns, Le jongleurs. Predă istoria circului la Sorbonne Université, la instituții precum National Center for Circus Arts și centre culturale din Montreal, Bruxelles și Chalons-en-Champagne. Este director artistic al Cirque Phénix de la Paris și al Festival Mondial du Cirque de Demain.

Detalii

Începere:
septembrie 9, 2021 @ 00:00
Se termină:
martie 19, 2023 @ 23:59
Eveniment Categories:
, ,
    Evenimente
    mie 17

    “Viața mea dublă” de Sarah Bernhardt

    februarie 7, 2023 @ 00:00 - august 16, 2024 @ 23:59