Nr. 9 Revista Amfiteatru - Lumina Cultura

Loading Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Nr. 9 Revista Amfiteatru

mai 5, 2020 @ 08:00 - mai 5, 2021 @ 17:00

Marți, 2 iunie, apare numărul 9 al ediției tipărite a revistei „Amfiteatru”, publicație online, cu frecvență săptămânală.

Cum spectatorii încă nu au revenit în sălile de spectacol, iar instituțiile de cultură s-au folosit prilejul pentru a se întoarce la creații mai vechi, eseul lui George Banu pune o problemă care așteaptă, într-adevăr, răspunsuri, iar prezentul număr privește înapoi cu interes spre spectacole ce merită revizitate: pe de o parte, spre creații prezentate pe scene din străinătate și, de asemenea, spre producții autohtone.

Printre acestea, „Mincinosul” lui Carlo Goldoni, regizat de Vlad Mugur la Teatrul Odeon, „Poveste de iarnă” de William Shakespeare, în regia lui Alexandru Darie, la Teatrul „L.S. Bulandra”, „Identități” după Dumitru Solomon, în direcția de scenă a lui Victor Ioan Frunză, la Teatrul „Maria Filotti” din Brăila sau „Cântăreața cheală” de Eugène Ionesco, regizat de Tompa Gabor la Teatrul Maghiar de Stat din Cluj.

În ceea ce privește prezentul, în așteptarea revenirii la spectacolul pe scenă, noul număr le propune cititorilor mai multe prim-planuri ale unor creatori ajunși la superlativ: actrița Judi Dench și compozitorul Andrew Lloyd Webber. Și, la vremea dialogurilor la distanță, numărul 9 al revistei are două invitate: actrița Cristina Juncu și cântăreața Corina Sîrghi.

Detalii

Începere:
mai 5, 2020 @ 08:00
Se termină:
mai 5, 2021 @ 17:00
Eveniment Categories:
, ,
    Evenimente
    mie 17

    “Viața mea dublă” de Sarah Bernhardt

    februarie 7, 2023 @ 00:00 - august 16, 2024 @ 23:59