Nr. 8 Revista Amfiteatru - Lumina Cultura

Loading Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Nr. 8 Revista Amfiteatru

mai 5, 2020 @ 08:00 - mai 5, 2021 @ 17:00

Numărul 8 al ediției lunare tipărite a revistei „Amfiteatru” adună între paginile sale informații, analize, reflecții și dialoguri venind de la personalități de seamă precum Victor Scoradeț sau George Banu. Primul, protagonist al unui amplu dialog, reflectează critic asupra prezentului teatrului și asupra posibilităților lui. Într-un eseu despre imposibilitatea, dar și despre necesitatea înlocuirii, George Banu se apleacă asupra unicității în spectacol.

De la New York, cunoscutul regizor de origine română Andrei Șerban propune o meditație asupra prezentului moment de criză și asupra obligației de a reflecta asupra teatrului și a posibilităților lui viitoare.

În acest număr cititorii sunt invitați, dintr-o perspectivă profund personală, în lumea artistului italian Pippo Delbono, pe care și spectatorii din România au avut ocazia să-l vadă în mai multe creații.

Numărul 8 include, de asemenea, revizitări ale unor creații scenice memorabile, mai noi și mai vechi, în cadrul rubricii recent inaugurate, intitulate „Spectacole de care mi-e dor”. În secțiunea „Teatru online”, critici de teatru din generații diferite analizează spectacole produse la diferite teatre din țară și difuzate în varianta înregistrată în perioada stării de urgență, precum și creații din străinătate.

Detalii

Începere:
mai 5, 2020 @ 08:00
Se termină:
mai 5, 2021 @ 17:00
Eveniment Categories:
, ,
    Evenimente
    mie 17

    “Viața mea dublă” de Sarah Bernhardt

    februarie 7, 2023 @ 00:00 - august 16, 2024 @ 23:59