Nr. 17 Revista Amfiteatru - Lumina Cultura

Loading Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Nr. 17 Revista Amfiteatru

februarie 8, 2021 @ 08:00 - februarie 8, 2022 @ 17:00

Nr 17. Revista Amfiteatru

Prezentul și provocările lui se află în prim-planul noului număr al ediței tipărite a revistei „Amfiteatru”.

„Pledoarie pentru diversitate”, editorialul semnat de Monica Andronescu, deschide numărul 17 și argumentează necesitatea de a aborda o perspectivă cu adevărat deschisă: „ E loc sub soare pentru toată lumea. Pentru a face teatru în o mie de feluri… atâta timp cât e valoros. E loc și pentru publicul teatrului social, sau ceea ce e numit azi teatru social, și pentru teatrul de artă, și pentru teatrul clasic, și pentru experiment, e loc și pentru musical, e loc pentru dramă, e loc și pentru comedie, e loc pentru orice. Atâta timp cât demersul e unul cinstit, iar principalul și realul beneficiar e publicul. Care să aibă șansa de a alege”.

Actorii independenți Adrian Nicolae, Denisa Nicolae și Liviu Romanescu sunt protagoniștii unor dialoguri care invită la reflecție asupra unor teme în permanență de actualitate: provocări în artă, autenticitate, căutare, ideea de trupă etc.

Dintre spectacolele analizate în acest număr amintim: „2+2=5”, regia Radu Iacoban (Teatrul Mic), „Maria de Buenos Aires”, regia Răzvan Mazilu (Teatrelli), „Cui i-e frică de Virginia Woolf?”, regia Alexandru Mâzgăreanu (Teatrul Odeon), și „Cartoforii”, regia Ionuț Caras (Teatrul Național din Cluj-Napoca).

Cititorii vor descoperi în paginile revistei și evocările a două figuri de prim-plan din lumea teatrului, recent stinse din viață: dramaturgul suedez Lars Norén și scenaristul francez Jean-Claude Carrière.

Detalii

Începere:
februarie 8, 2021 @ 08:00
Se termină:
februarie 8, 2022 @ 17:00
Eveniment Categories:
, ,
    Evenimente
    mie 17

    “Viața mea dublă” de Sarah Bernhardt

    februarie 7, 2023 @ 00:00 - august 16, 2024 @ 23:59