Ce filme aduce festivalul Cinefemina la București - Lumina Cultura

Loading Evenimente

« Toate Evenimente

 • Acest eveniment a trecut.

Ce filme aduce festivalul Cinefemina la București

iulie 4, 2022 @ 08:00 - 17:00

Festivalul de film Cinefemina are loc la București, în perioada 7-10 iulie. Evenimentul se dorește a fi o recunoaștere a excelenței artistice a femeilor din industria cinematografică europeană – regizoare, scenariste, producătoare etc., care au contribuit prin creația lor la consolidarea egalității de gen în domeniu, anunță un comunicat de presă.

Cinefemina propune o selecție de 11 filme realizate de regizoare din Austria, Belgia, Franța, Germania, Grecia, Polonia, România, Spania, Suedia și Turcia. Prin ochii acestor artiste și prin lentilele camerelor lor de filmat veți redescoperi lumea în care trăim, cu o privire proaspătă, originală, atentă la detalii.

În program găsiți filme documentare și filme de ficțiune foarte diferite din punct de vedere al concepției și al realizării, cu abordări complexe, de la experimental la povești personale, cu perspective și sensibilități diverse, dar și pline de forță, susțin organizatorii.

„Cinefemina a luat naștere din dorința de a promova viziunile și creațiile artistice ale cineastelor europene. Dorim să aducem în prim-plan teme importante precum valorile feminine din lumea artistică, inegalitatea de gen și de șanse din industria de film, dar și să combatem stereotipurile din societate”, a declarat Therese Hyden, Ambasadorul Suediei la București.

„Am susținut acest festival din dorința de a favoriza o schimbare de perspectivă asupra vulnerabilităților, cât privește femeile-regizor. Vocile articulate ale regizoarelor prezente în această ediție Cinefemina, dar și profunzimea discursului lor artistic intră într-un dialog, care, sperăm noi – să insufle mai mult curaj în comunitatea femeilor din industria de film din România, de a-și duce mai departe ideile și pregătirea profesională”, a completat Ramona Chiriac, Șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România.

Biletele se pot achiziționa direct de la Cinema Elvire Popesco sau online, urmând linkul: Bilete online | Eventbook.

Mai multe despre eveniment și programul festivalului aflați de pe pagina dedicată acestuia pe Facebook: https://fb.me/e/1wQAVuA2Q.

Evenimentul este organizat de EUNIC România prin Ambasada Suediei la București, în parteneriat cu Ambasada Spaniei, Delegația Generală Valonia-Bruxelles, Forumul Cultural Austriac, Fundația Culturală Greacă, Institutul Cervantes, Institutul Cultural Român, Institutul Cultural Turc Yunus Emre, Institutul Francez, Institutul Goethe și Institutul Polonez, cu sprijinul Reprezentanței Comisiei Europene în România.

Detalii

Data:
iulie 4, 2022
Timp:
08:00 - 17:00
Eveniment Category:
Eveniment Tags:
, , ,
  Evenimente
  mie 07

  BIBLIOTECE DE ARTE vă invită în lumea celebrului Robert Lepage

  mai 18, 2022 @ 00:00 - noiembrie 25, 2023 @ 23:59
  mie 07

  “Viața mea dublă” de Sarah Bernhardt

  februarie 7, 2023 @ 00:00 - august 16, 2024 @ 23:59