BIBLIOTECE DE ARTE vă invită în lumea celebrului Robert Lepage - Lumina Cultura

Loading Evenimente

« Toate Evenimente

 • Acest eveniment a trecut.

BIBLIOTECE DE ARTE vă invită în lumea celebrului Robert Lepage

mai 18, 2022 @ 00:00 - noiembrie 25, 2023 @ 23:59

Editat în premieră în România, în cadrul proiectului BIBLIOTECA DE ARTE, volumul „Zboruri de legătură. Rémy Charest în dialog cu Robert Lepage” va fi în curând accesibil tuturor.

Într-o perioadă a schimbărilor permanente, a mutațiilor de valori și a căutărilor neîncetate în artă, una dintre figurile de prim-plan ale artelor performative din ultimele decenii a semnat spectacole memorabile, invitate la cele mai importante festivaluri din lume și recompensate cu nenumărate distincții. Într-o carte ce refuză rețeta pentru a se situa dincolo de genuri și categorii, rezultată în urma unor dialoguri neconvenționale purtate cu ziaristul Rémy Charest, „magicianul” teatrului canadian, Robert Lepage, privește spre propria artă, spre paradoxurile și contradicțiile ei. Dialogurile abordează teme dintre cele mai necesare: jocurile memoriei, originile inspirației, cultura vremurilor noastre, unicitatea tearului.

„De-a lungul anilor, domnul Lepage a fost comparat cu titani precum regizorul Peter Brook și dramaturgul Tony Kushner, dar el are în lumea teatrului propriul loc de creator care pune tehnologia de ultimă generație în slujba emoției.”

The New York Times

„Capacitatea de a-ți recunoaște greșelile, de a renunța la credințele anterioare conduce inevitabil la îndoială – condiția primordială a creației. Poate că oamenii cred că trebuie să găsești un răspuns, dar, de fapt, tu trebuie să creezi întrebarea.”

Robert Lepage

„Zboruri de legătură. Rémy Charest în dialog cu Robert Lepage” face parte din seria Amfiteatru și este al optulea volum publicat în cadrul proiectului BIBLIOTECA DE ARTE. Acesta a fost inițiat în anul 2019, propunându-le cititorilor din România trei direcții:

 1. Seria Thalia, în care s-a publicat volumul „Opere” de Georg Büchner (2019);
 2. Seria Amfiteatru, în care s-au editat lucrările: „Viața mea” de Isadora Duncan (2019), „Întoarceri în timp. Memorii” de Arthur Miller (2020), „Pentru un teatru al umanului” de Giorgio Strehler (2020), și „Despre actorie” de Laurence Olivier;

3 .Seria Artes Mundi, în care au apărut „Istoria costumului feminin din Evul Mediu până astăzi” de George Vigarello (2019) și „O istorie a circului” de Pascal Jacob (2021).

Detalii

Începere:
mai 18, 2022 @ 00:00
Se termină:
noiembrie 25, 2023 @ 23:59
Eveniment Categories:
, ,
  Evenimente
  lun 20

  “Viața mea dublă” de Sarah Bernhardt

  februarie 7, 2023 @ 00:00 - august 16, 2024 @ 23:59