Blog

Crăciun cu muzică și teatru

decembrie 23, 2020 înStiri

Sâmbătă, 26 decembrie, de la ora 20.00, pe canalul de Youtube al Centrului Cultural LUMINA (https://www.youtube.com/c/CentrulCulturalLUMINA) se va difuza concertul „Temple Invisible I”.

Întâlnire între muzica electronică și muzica de cameră, evenimentul constă într-un performance interdisciplinar la care participă muzicieni, artiști din sfera cinematografică, precum și creatori din sfera vizuală (proiecții și video mapping, machiaj conceptual etc.). Conținutul muzical va fi difuzat în premieră și va cuprinde piese noi ale trupei.

Trupa Temple Invisible, înființată în anul 2013, este formată din Irina Bucescu (actriță) și Costas Ivanov (regizor). Stilul muzical, conținând accente simfonice, se încadrează în subgenurile muzicii electronice, postrock industrial.  Temple Invisible a lansat până acum 2 EP și a concertat în cadrul multor festivaluri și evenimente de gen: Electric Castle, TIFF, Paris Fashion Week etc. A susținut concerte în spații precum Club Control (București), The Shelter (Cluj), The Vaults (Londra) și altele.

Duminică, 27 decembrie, de la ora 19.00 puteți urmări performance-ul „O mică glumă” de A.P. Cehov, în traduserea Antoanetei Olteanu, pe același canal de Youtube al instituției.

Realizat după o idee de Mirela Zeța, care semnează și regia, spectacolul îi are în distribuție pe Mircea Postelnicu și Andreea Alexandrescu. „O amiază senină, de iarnă… Gerul e aspru, zăpada scârțâie sub picioare și Nadenka mă ține de braț. Are cârlionții de la tâmple și pufușorul de deasupra buzelor acoperite cu o promoroacă argintie”, scria A.P. Cehov. O cameră cu atmosferă familiară se transformă prin montarea de echipament tehnic (microfoane, lumini, elemente de recuzită) într-un studio de teatru. O actriță, Andreea Alexandrescu, și un actor, Mircea Postelnicu, și o poveste pentru spectatorii de azi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Evenimente
  Dum 17

  Nr. 1 Revista Amfiteatru

  septembrie 27, 2019 @ 19:00 - decembrie 30, 2021 @ 22:31
  Dum 17

  Nr.5 Revista Amfiteatru

  februarie 4, 2020 @ 08:00 - februarie 4, 2021 @ 17:00
  Dum 17

  Nr. 6 Revista Amfiteatru

  martie 2, 2020 @ 08:00 - martie 2, 2021 @ 17:00