Blog

ARCADIA deschide Festivalul Internațional „Enescu și muzica lumii”

iulie 29, 2020 înStiri

Cvartetul ARCADIA al Centrului Național de Artă Tinerimea Română va susține duminică, 2 august, de la ora 19:00, la Muzeul Orașului Sinaia, concertul de deschidere al Festivalului Internațional „Enescu și muzica lumii”, ediția a XXI-a.

Evenimentul va avea loc exclusiv în aer liber, între 2 şi 19 august, în spaţii neconvenţionale puse la dispoziţie de Primaria orașului Sinaia, precum la Muzeul Sinaia, Casinoul Sinaia, Parcul Dimitrie Ghica, Centrul Cultural Carmen Sylva şi nu numai.

Cvartetul ARCADIA va susţine un program ce se dorește a fi o invitație la o stare de bună dispoziție și descoperire a unor miniaturi celebre, în spectaculoase, mereu rafinate aranjamente, anunță organizatorii.

Pentru prima dată în aer liber, Festivalul Internațional „Enescu și muzica lumii”, invită pentru a 21-a oară iubitorii de muzică clasică aflați la Sinaia în această vară la seria de concerte camerale și simfonice ce se desfășoară de pe 2 pe 19 august, la Sinaia.

Programul serii de 2 august va cuprinde, în interpretarea Cvartetului ARCADIA –Ana Török – vioara I, Răsvan Dumitru – vioara a II-a, Traian Boală – viola, Zsolt Török – violoncel –, teme celebre din muzica clasică, în adaptare pentru cvartet de coarde din creaţia lui  J.S. Bach, S. Rachmaninov, P.I. Ceaikovski, J. Offenbach, G. Bizet, F. Chopin, A. Dvorak, D. Șostakovici, P. Mascagni, G. Puccini, G. Faure, M.A. Charpentier, E. Elgar, F. Kreisler, J. Strauss, B. Bartok.

Concertele ediției 2020 a Festivalului Internațional „Enescu și muzica lumii vor avea loc în condițiile de distanțare și igienă impuse de regulile Sars Cov 2, oferind în același timp  o atmosferă intimă și concertelor din agenda sa, creând între interpreți și public o comunicare specială, diferită de cea a sălii de concert.

Cvartetul ARCADIA, cea mai titrată și tânără formație camerală din România, care reușește să susțină constant concerte pe scenele Europei, cu contracte de înregistrări în derulare, care continuă și în anii următori, are pentru prima dată oportunitatea de a semna deschiderea acestui festival.

Festivalul Internațional „Enescu și muzica lumii”, proiect creat de violoncelistul și profesorul Marin Cazacu, a pornit ca o continuare a ideii de generozitate care a caracterizat spiritul lui George Enescu și este acum una dintre cele mai importante scene de manifestare a tinerelor talente muzicale din România. Din anul 1999 și până în prezent, Festivalul Internaţional „Enescu şi muzica lumii” propune celor aflați la Sinaia în vacanța de vară un program atractiv, ediția din acest an fiind una cu totul originală.

Potrivit orgnizatorilor, ca şi în anii trecuţi, şi actuala ediţie are în centru prezența celor patru orchestre naționale de tineret, respectiv Orchestra Română de Tineret dirijată de Cristian Mandeal, cu un concert pe 5 august – solist Ştefan Cazacu, în aer liber la Cazinoul din Sinaia, Orchestra Națională Simfonică a României, cu concert pe 11 august, de la ora 19.00, Orchestra Junior, dirijor Andrei Stănculescu, pe 16 august, ora 19.00, şi Romanian Sinfonietta Orchestra, dirijor şi solist Alexander Sitkovetski, cu un concert programat pe 19 august, de la ora 19.00, tot la Cazinoul din Sinaia, dar și remarcabile recitaluri camerale.

Ediţia din 2020 are în program 14 concerte și recitaluri. În organizarea Primăriei orașului Sinaia și Centrului Național de Artă „Tinerimea Română” – beneficiind şi anul acesta de contribuţia UCIMR (Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România), Festivalul Internaţional „Enescu şi muzica lumii” propune un program dens şi divers, susţinut în mare parte de tineri și foarte tineri muzicieni.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Evenimente
  vin 07

  Expoziție Afișe

  august 15, 2019 - septembrie 12, 2020
  vin 07

  Nr. 1 Revista Amfiteatru

  septembrie 27, 2019 @ 19:00 - decembrie 30, 2021 @ 22:31
  vin 07

  Nr. 2 Revista Amfiteatru

  octombrie 30, 2019 @ 19:00 - noiembrie 22, 2020 @ 21:30
  vin 07

  Nr. 3 Revista Amfiteatru

  noiembrie 4, 2019 @ 19:00 - noiembrie 26, 2020 @ 21:30
  vin 07

  „Opere” de Buchner

  noiembrie 10, 2019 @ 19:00 - decembrie 5, 2020 @ 21:30